PDFETUSIVU>aiemmat TAPAHTUMATEnglish

Aiemmat tapahtumat

Osan tapahtumista olemme järjestäneet yhdessä Musiikkia Alastalon mailla -Leader-hankkeen kanssa

2023

Omenapuuhanami kuvakooste

Valokuvat taiteilijoista: Atro Opas Photography

27.5. Omenapuuhanami 2023

Ovet navetan parvelle avataan klo 13. Navetan parvella on kaksi näyttelyä: Noora Nevalaisen Nallepaja ja Renate Karvosen Syvyyden Salat. Ensimmäisessä konsertissa klo 14 kuullaan Marco Könösen yhtyettä. Solistina laulaa Arto Salo. Kartanon pihapuiston vanhojen omenapuitten alle sijoittuvassa puutarhakonsertissa kuullaan suomalaisia ja ulkomaisia viihdemusiikin klassikoita. Navetan parvella alkaa klo 15.30 Mathias Sandberg trion The Captain -levynjulkaisukiertueen konsertti. Konsertissa kuullaan trion omalaatuista hard swingin, groovy & soulful jazz-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Hanami 2023 juliste

2022

20.8. musiikkia alastalon mailla - konserttigaala

Musiikkia Alastalon mailla -hanke huipentuu Golden Monrepos -viihdeorkesterin tyylikkään svengaavaan juhlakonserttiin. Viihdeorkesterin kanssa lavalle nousevat upeat solistit: Antti Sarpila (klarinetti ja saksofoni), Marika Hölttä (koloratuurisopraano) ja Elisar Riddelin (kapellimestari ja viulu). Liput 20 e.

golden monrepos juliste

28.5.2022 Musiikkia Alastalon mailla - Rosin-jousikvartetti

Rosin-jousikvartetin kamarimusiikkikonsertti Alastalon kartanon parviaitan edustalla. Ohjelman ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Antonn Dvorakin JOUSIKVARTETTO NRO 12 ja toisella puoliajalla viihdemusiikin klassikoita tunnelmasta toiseen. Rosin-kvartetti: Mikaela Palmu (viulu), Stefan Kaven (viulu), Timo Siren (alttoviulu), Tomi Uotila (sello). Mukana myös: Elle Palmu (laulu), Viola Uotila (laulu ja kantele) sekä Nikolai Nevalainen (lyömäsoittimet). Vapaa pääsy.

kvartetti juliste

28.5. OmenapuuHanami 2022

13.00 Festivaali aukeaa. Buffetti avataan, ja lettuja ja makkaraa on tarjolla koko päivän. Klo 14.00 ohjelmassa on Rosin-jousikvartetin konsertti. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Antonin Dvorákin jousikvartetto n:o 12 (Amerikkalainen) ja toisella puoliajalla viihdemusiikin klassikoita ja lauluja elokuvista ja Euroviisuista. Laulusolisteina Elle Palmu ja Viola Uotila. Päivä jatkuu OmenapuuHanamin picnic-konsertilla klo 15.45. Konsertissa kuullaan Turkka Inkilän soittamaa musiikkia japanilaisella bambuhuilulla, shakuhachilla. Toisena esiintyjänä konsertissa on JetcoDuo (Johanna Lampila, laulu ja Jorma Lampila, kitara), joka esittää nostalgista ja uudempaa melodista poppia ja balladeja.

Omenapuuhanami Facebook-kuva tapahtumasivulle

2021

25.9. Musiikkia alastalon mailla - Kymen Biisiuittamo ja Duo Viola ja Veera

Perinteiset melodiat ja tekstit sekoittuvat uusiin sävellyksiin, kun nuoret kansanmusiikin ammattilaiset luovat tulevaisuuden perinnemusiikkia. Esiintymässä Kymen Biisiuittamo ja Duo Viola ja Veera. Kymen Biisiuittamo: Annika Lyytikäinen (klarinetti ja laulu), Viola Uotila (kanteleet ja laulu), Saija Penttilä (kontrabasso ja laulu). Duo Viola ja Veera: Viola Uotila (kanteleet ja laulu) ja Veera Kuisma (viulu). Vapaa pääsy.

biisiuittamo juliste

17.7.2021 Musiikkia Alastalon mailla - Trio Monrepos ja Emilia Vesalainen-Pellas

Salonkimusiikkia sekä operetti- ja viihdemusiikin helmiä Alastalon kartanon puutarhassa. Esiintymässä Trio Monrepos ja valloittava sopraano Emilia Vesalainen-Pellas. Trio Monrepos: Maarit Liimatainen (piano), Maaria Leino (viulu) ja Tomi Uotila (sello). Konserttiin on vapaa pääsy.

Trio Monrepos vesalainen

Omenapuuhanami 2021

 • Vietetään yhdessä Hanamia (jap. 花見, ”kukkien katseleminen”) ainutlaatuisessa maalaismiljöössä!
 • Kokoontumisrajoitusten vuoksi emme valitettavasti pääse tänä keväänä kokoontumaan yhdessä omenapuiden katveeseen.
 • Alkukesästä @alastalonmailla somekanavissa julkaistaan kuitenkin Alastalon tunnelmallisesta miljöössä kuvattua hanamitunnelmaa sekä musiikki- ja taide-esityksiä. Kannattaa siis ottaa somekanavat (Facebook/Instagram) seurantaan. Linkki videokoosteeseen ohjelmasta julkaistaan alkukesästä myös täällä kotisivuilla.
 • ***Hanamitunnelmia pääsee jo nyt näkemään @omenapuuhanami omalta Instagram-tililtä. Linkki alla.***

 • Perinteinen Hanami kuuluu Japanin merkittävimpiin vuotuisiin kansanjuhliin. Se ajoittuu kirsikkapuiden kukintaan, joten sen ajankohta vaihtelee niin vuoden, sääolojen kuin paikankin mukaan. Mutta eikö omenapuiden kukinta-aika olekin vähintään yhtä kiehtovaa?
 • Tapahtumassamme yhdistyvät luonnon lisäksi erilaiset taide-elämykset, jotka yhdistävät musiikkia, kuvataidetta ja tanssia. Tapahtuma on luotu perheiden ja ystävysten elämykselliseksi kevään aloitukseksi.

Vuoden 2021 OmenapuuHanami tallentui poikkeusolosuhteiden vuoksi videolle.

2020

kesän 2020 aikana

 • Taiteilijatapaamisia ja kollaboraatioita sekä paikallisten että vierailevien eri alojen taiteilijoiden kanssa.
 • Talkootapahtumia

ruokasali sohva sello kapea

Heinäkuu

 • Alastalo laulaa ja soi, maalaa ja tapetoi! Alastalon salissa kuullaan Viola Uotilan kantelekonsertti. Toisaalla joukko talkoolaisia tapetoi, siivoaa navettaa ja aittaa, entisöi rengin huonetta ja kerää museoesineitä talteen tulevaa historianäyttelyä varten.

mainoskuva laulaa ja soi

Syyskuu

 • S​ävelmiä ja villaveistoksia Alastalon salissa - tapahtuma avattiin Noora Nevalaisen upealla villaveistosnäyttelyllä, jota seurasi Viola Uotilan soolokonsertti. Konsertin aikana nähtiin Nooran live-huovutusnäytös.

villisika

kuva: Yucca

sävelmiä sukupolvelta tapahtumiin

marraskuu-joulukuu

 • Sävelmiä sukupolvelta toiselle -konsertti​ ​yhteistyössä ​Kotikonsertin Ystävät ry:n kanssa (koronavaraus)
 • Työpajat​ - huovutus ja nokkoslangan valmistus (koronavaraus)

Alastalon Kulttuuri- ja Monitaidetila
Luopioistentie 1547
14930 Sappee
YHTEYSTIEDOTInfo@alastalonmailla.fi
SOSIAALINEN MEDIAInstagramFacebook
© Alastalon Kulttuuri- ja Monitaidetila 2024
Variando Web Platform
imgEnlarge