Hae
PDFETUSIVU>TAPAHTUMAT

Tapahtumat

Täältä löydät Kulttuuri- ja Monitaidetilamme omat tapahtumat. Tutustu myös yhteistyökumppanimme Musiikkia Alastalon mailla -hankkeen tapahtumiin sen omalla välilehdellä.

2022

Tervetuloa vuoden 2022 OmenapuuHanamiin! Vapaa pääsy. Pukeudu säähän sopivasti ja ota oma viltti mukaan. Nähdään Alastalon mailla!

13.00 Festivaali aukeaa. Buffetti avataan, ja lettuja ja makkaraa on tarjolla koko päivän. Klo 14.00 ohjelmassa on Rosin-jousikvartetin konsertti. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Antonin Dvorákin jousikvartetto n:o 12 (Amerikkalainen) ja toisella puoliajalla viihdemusiikin klassikoita ja lauluja elokuvista ja Euroviisuista. Laulusolisteina Elle Palmu ja Viola Uotila. Päivä jatkuu OmenapuuHanamin picnic-konsertilla klo 15.45. Konsertissa kuullaan Turkka Inkilän soittamaa musiikkia japanilaisella bambuhuilulla, shakuhachilla. Toisena esiintyjänä konsertissa on JetcoDuo (Johanna Lampila, laulu ja Jorma Lampila, kitara), joka esittää nostalgista ja uudempaa melodista poppia ja balladeja.

2021

Vuoden 2021 OmenapuuHanami tallentui poikkeusolosuhteiden vuoksi videolle.

Omenapuuhanami

 • Vietetään yhdessä Hanamia (jap. 花見, ”kukkien katseleminen”) ainutlaatuisessa maalaismiljöössä!
 • Kokoontumisrajoitusten vuoksi emme valitettavasti pääse tänä keväänä kokoontumaan yhdessä omenapuiden katveeseen.
 • Alkukesästä @alastalonmailla somekanavissa julkaistaan kuitenkin Alastalon tunnelmallisesta miljöössä kuvattua hanamitunnelmaa sekä musiikki- ja taide-esityksiä. Kannattaa siis ottaa somekanavat (Facebook/Instagram) seurantaan. Linkki videokoosteeseen ohjelmasta julkaistaan alkukesästä myös täällä kotisivuilla.
 • ***Hanamitunnelmia pääsee jo nyt näkemään @omenapuuhanami omalta Instagram-tililtä. Linkki alla.***

 • Perinteinen Hanami kuuluu Japanin merkittävimpiin vuotuisiin kansanjuhliin. Se ajoittuu kirsikkapuiden kukintaan, joten sen ajankohta vaihtelee niin vuoden, sääolojen kuin paikankin mukaan. Mutta eikö omenapuiden kukinta-aika olekin vähintään yhtä kiehtovaa?
 • Tapahtumassamme yhdistyvät luonnon lisäksi erilaiset taide-elämykset, jotka yhdistävät musiikkia, kuvataidetta ja tanssia. Tapahtuma on luotu perheiden ja ystävysten elämykselliseksi kevään aloitukseksi.

2020

kesän 2020 aikana

 • Taiteilijatapaamisia ja kollaboraatioita sekä paikallisten että vierailevien eri alojen taiteilijoiden kanssa.
 • Talkootapahtumia

Heinäkuu

 • Alastalo laulaa ja soi, maalaa ja tapetoi! Alastalon salissa kuullaan Viola Uotilan kantelekonsertti. Toisaalla joukko talkoolaisia tapetoi, siivoaa navettaa ja aittaa, entisöi rengin huonetta ja kerää museoesineitä talteen tulevaa historianäyttelyä varten.

Syyskuu

 • S​ävelmiä ja villaveistoksia Alastalon salissa - tapahtuma avattiin Noora Nevalaisen upealla villaveistosnäyttelyllä, jota seurasi Viola Uotilan soolokonsertti. Konsertin aikana nähtiin Nooran live-huovutusnäytös.

kuva: Yucca

marraskuu-joulukuu

 • Sävelmiä sukupolvelta toiselle -konsertti​ ​yhteistyössä ​Kotikonsertin Ystävät ry:n kanssa (koronavaraus)
 • Työpajat​ - huovutus ja nokkoslangan valmistus (koronavaraus)


Luopioistentie 1547
14930 Sappee
YHTEYSTIEDOTmarjastalo@gmail.com
SOSIAALINEN MEDIAInstagramFacebook
© Alastalon Kulttuuri- ja Monitaideyhdistys 2022
All rights reserved
Tietosuoja
Powered by Variando Web Platform